Welkom bij Eetcafé Huiskamer in den bocht

Een gezellig eetcafé in het Brabantse Hoeven

Van 20 juli tot en met 8 augustus zijn wij even op vakantie, dus zijn wij gesloten.

Wij zijn een gezellig eetcafé, gevestigd in een authentiek pand in het Brabantse Hoeven. Met een bourgondische menukaart kunt u bij ons terecht voor een heerlijk etentje. Daarnaast hebben wij 8 tapkranen en een 30-tal flesbieren, zo kun je buiten een hapje eten ook heerlijk komen borrelen. Natuurlijk serveren we ook een lekkere kop koffie of thee, hebben we een uitgebreide wijnkaart en schenken we graag overheerlijke cocktails voor u in! 

Photography by: Danny den Ouden
Image (5)

Op zoek naar een gezellige locatie in de buurt van Hoeven? Wij verwelkomen u graag in onze Huiskamer voor een gezellige borrel, lunch of diner!

Huiskamer In Den Bocht heeft een bijzondere geschiedenis. De naam ‘De Bocht’, zoals het café van oudsher wordt genoemd, is afkomstig van een omheinde ruimte. Hierbinnen werd verdwaald vee tijdelijk door koeienjongens binnengebracht.

De koeienjongens waren jongens die op het vee (veelal de koe) moesten passen totdat de eigenaar het kwam ophalen. In die tijd konden zij nog geen gebruik maken van foto’s e.d. dus waren schetsen van de koeien de enige manier om de rechtmatige eigenaar terug te vinden.

Al sinds 1850 wordt dit pand bewoond en het vermoeden is dat al die tijd hier een Bocht aanwezig is geweest. In 1877 begon de toenmalige bewoner Johannes van Meel getrouwd met Antonia Christianen een tapperij. In 1882 kreeg hij een vergunning om sterke alcoholische dranken te verkopen in de ‘voorkamer van het huis’ Het was een kleine ruimte van ongeveer 23m2.

In verloop van de tijd heeft ‘De Bocht’ verschillende eigenaren gekend die allemaal het café in stand hebben gehouden. Sinds november 2022 zijn wij de trotse eigenaren van ‘De Bocht’. 

We hopen u snel eens te verwelkomen in onze gezellige huiskamer.

Met bourgondische groet,

Marc & Olga de Roos en Team

Foto van Marc en Olga BRON: BN de Stem
Online reserveren

Reserveer hier!

Close
Close